Societat 20/12/2019

El GOB Menorca gestionarà un pressupost de 520.000 euros per al 2020

Carlos Coll ha estat reelegit com a president de l'entitat

Ivan Martín
1 min
La seu del Gob a Maó va acollir l'assemblea de l'entitat que presentà un balanç satisfactori.

MaóL’assemblea del GOB Menorca va aprovar anit un pressupost de 520.000 euros per al 2020. Les quotes de socis i donacions representen el 17% dels ingressos, un 43% de les quals provenen del sector privat, mentre que el 40% restant són de l’administració pública. L’assemblea també va reelegir Carlos Coll com a president de l’entitat ecologista.

Els objectius per al 2020 són afrontar l’emergència climàtica i la necessitat de reduir el consum energètic i encaixar les renovables a l’illa. També consideren “urgent” l’elaboració d’un nou Pla Territorial Insular (PTI), que reguli les ofertes complementàries al camp i garanteixi el futur del sector agrícola. La reforma de la carretera general, la transformació del port de Maó, la reducció de residus i l’establiment de sistemes de recollida que maximitzin la reutilització i el reciclatge són altres reptes que hi ha damunt la taula. Finalment, recorden la rellevància de preservar els aqüífers i l’impuls des del Consell de Menorca d’un Pla Insular de la Costa (PIC).

Pel que fa a l’activitat relativa a 2019, el GOB està format per 1.386 socis. S’han signat 44 convenis amb diferents entitats i 19 centres educatius s’han compromès a no utilitzar vaixelles de plàstic d’un sol ús. D’altra banda, 25 finques continuen en el projecte de Custòdia Agrària, i 1.324 animals han rebut assistència en el Centre de Recuperació. L’oferta educativa ha arribat a 3.740 alumnes i Es Viver de plantes de Menorca ha venut 7.000 plantes destinades a jardineria o horta sostenible.

stats