Societat 08/02/2022

El GOB exigeix desurbanitzar les Fontanelles i restaurar-ne l'hàbitat natural "al 100%"

L'entitat considera que la reordenació que proposa el nou PGOU de Palma és "insuficient i inadmissible"

Margalida Fullana
2 min
Ses Fontanelles.

El grup ecologista GOB ha sol·licitat aquest dimarts que el Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma prevegi la desurbanització de les Fontanelles i la restauració del seu hàbitat natural "al 100%", ja que la reordenació que es proposa actualment manté una edificabilitat de 93.181 metres quadrats, la qual cosa consideren "insuficient i inadmissible".

Segons ha indicat aquest dimarts l'entitat en una nota de premsa, el nou PGOU preveu que sigui possible edificar amb una major altura per ocupar menys sòl, i així alliberar terrenys que estan classificats com a sòl rústic. Així mateix, segons critica el GOB, aquest pla té previst una diversificació dels usos del sòl de les Fontanelles, que dona cabuda a l'ús residencial, comercial, de restauració i de serveis privats, entre d'altres. D'altra banda, dona llum verda a la incorporació d'equipament públic per a recerques vinculades al turisme, per millorar l'estratègia de sostenibilitat turística en zones com la Platja de Palma.

Considera que la proposta "dista molt del compromís polític"

"Des del GOB consideram que aquesta proposta dista molt del compromís polític de protecció integral definitiva d'aquesta darrera zona humida de la ciutat, que ha propiciat importants mobilitzacions socials i ecologistes", ha manifestat el GOB. És per això que creu necessari apostar per una restauració integral de l'hàbitat, "sobretot tenint en compte el context immediat d'emergència climàtica en el qual se situen els territoris insulars".

"La nostra petició és la de restitució de l'hàbitat natural d'acord amb els reptes de transició socioecològica i emergència climàtica que haurem d'afrontar des del present ja més immediat i els anys vinents", ha manifestat el GOB. A més, ha reivindicat que "cal no oblidar" que es tracta d'un territori "amenaçat per la inundació" i "saturat" per l'activitat turística i residencial. "La recuperació dels hàbitats naturals ha de ser una prioritat per restituir equilibris que mitiguin els impactes que esdevindran conseqüència de la immediatesa del risc climàtic", ha conclòs.

stats