Societat 12/06/2020

El TSJIB rebutja atorgar la llicència de centre comercial a les Fontanelles

L'any 2018 la Direcció General de Comerç va denegar l'autorització autonòmica per a la instal·lació de la gran superfície

Ara Balears
1 min
El TSJIB avala la continuïtat de la suspensió de llicències d'equipaments comercials

PalmaEl Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha desestimat aquest dijous el recurs de l'empresa Unibail Rodamco contra la decisió del Govern de no autoritzar la instal·lació d'un centre comercial a les Fontanelles, segons ha informat 'Última Hora'.

L'empresa va aconseguir dels tribunals una autorització per a l'obertura, però estava condicionada al fet que es completassin les obres i els terrenys passassin a tenir la condició de solar, un permís que Unibail ha demanat en tres ocasions.

La Sala assenyala que no es discuteix que els terrenys no disposaven de la classificació requerida, sinó que en cap d'aquestes peticions ha canviat la situació base: "No estan acabades les obres del projecte d'urbanització". A més, l'empresa al·legava que existia "discriminació" en relació amb una empresa competidora i el Tribunal també ha considerat que aquests arguments no han quedat acreditats.

L'any 2018 la Direcció General de Comerç va denegar l'autorització autonòmica per a la instal·lació del centre comercial, perquè els terrenys no estaven classificats com a sòl urbà ni tampoc tenien la condició de solar. Amb la decisió d'aquest dijous, el Tribunal avala la decisió que va prendre el Govern fa dos anys.

stats