Societat 11/01/2022

L'Ajuntament de Palma preveu aprovar definitivament el nou PGOU a principis del 2023

La Regidoria de Model de Ciutat es fixa un termini de quatre mesos per valorar les al·legacions al pla

2 min
Vista general de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma vol que el nou Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) entri en vigència a principis de l'any que ve. La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha assegurat que insistiran als organismes que han d'emetre informes -com ara el Consell de Mallorca- que ho facin durant el 2022 perquè "es pugui fer l'aprovació definitiva del Pla a principis del 2023".

En la roda de premsa posterior al Consell de Gerència d'Urbanisme, Truyol ha animat la ciutadania i entitats a fer al·legacions al PGOU, aprovat inicialment l'octubre passat. Per ara, la regidora ha dit que "n'hi ha molt poques", però que espera que es tanqui el termini amb més al·legacions. De fet, el termini d'exposició pública s'havia d'acabar el 28 de desembre i finalment es va ampliar fins al 4 de febrer. Preveu que totes les al·legacions es puguin resoldre en un termini de "tres o quatre mesos".

Truyol ha defensat que el Pla ja "és fruit de la participació ciutadana", perquè abans de l'aprovació inicial "s'hi varen incorporar moltes propostes" tant d'entitats veïnals com del teixit empresarial, "però queda el darrer esforç durant aquest mes". En aquest sentit, ha recordat que hi ha a l'abast de tothom el visor urbanístic i que a la pàgina web de Cort es pot consultar el document, així com enviar-hi dubtes i suggeriments.

Eixos

"El Pla és una eina normativa i de planificació de la ciutat molt important. Tindrà una vigència de 20 anys i planifica la necessària transformació social, econòmica i ambiental que han de tenir les ciutats", ha afirmat la regidora. Així mateix, ha remarcat que l'eix principal, que "és el paraigua" de tots els altres, és "la protecció i l'ús eficient i racional del territori". Per això -ha recordat-, el PGOU planteja la desclassificació de 200 hectàrees. També "passes endavant per obrir la ciutat a la natura i a la mar", a més de projectes per fer una ciutat sostenible i que afronti el canvi climàtic.

stats