Societat 14/12/2021

L'Ajuntament de Palma crea el visor urbanístic, una eina "clau" per descobrir el nou Pla General

Permetrà la consulta de la informació sobre qualsevol solar o zona de Ciutat

ARA Balears
1 min
Vista general de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dimarts el visor urbanístic. Segons Cort, aquesta nova eina informàtica interactiva permetrà consultar la informació urbanística de qualsevol solar o zona del municipi. "Es pot considerar un dels visors d'informació urbanístics més avançats de l'Estat; substitueix els mecanismes que tenia fins ara l'Ajuntament i que els darrers anys havien anat quedant cada vegada més obsolets", ha dit la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol.

El Consistori ha explicat que el visor permet identificar i consultar en el mapa totes les qualificacions del nou pla i els articles de la normativa associada a aquestes qualificacions; fer consultes temàtiques, per exemple; mostrar tots els equipaments docents i representar-los en el mapa. També du a terme cerques per adreça, referència cadastral o per una qualificació determinada. Així mateix, imprimeix mapes, fitxes urbanístiques i normativa. S'hi pot accedir a través d'aquest enllaç: modeldeciutatgis.palma.cat/opg/aprobacion_inicial.

L'aplicació de consulta web del Pla General de Palma és funcional en navegadors d'escriptori i dispositius mòbils. "És una molt bona notícia, ja que és un complement molt interessant del nou Pla General i una passa més en l'esforç per aconseguir agilitar la comunicació i la gestió de l'administració de l'urbanisme a la nostra ciutat", ha recalcat Truyol.

Per part seva, el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, ha apuntat que "aquest visor és una primera passa que ens permetrà crear-ne de nous amb altres bases de dades".

stats