Societat 21/07/2022

El GOB critica que la proposta de protecció del Parc Natural de Llevant és "insuficient"

L'entitat ha presentat 21 esmenes al seu Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals

ARA Balears
1 min
Imatge del Parc Natural de Llevant

PalmaEl GOB ha presentat 21 esmenes al Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de Llevant perquè considera que la proposta de protecció del seu parc natural és "insuficient", segons ha informat aquest dijous l'entitat en una nota de premsa.

A més, demana la prohibició de diverses activitats, com l'ús de motos d'aigua i la pràctica d'esports a motor en la zona marina protegida. També exigeix que es prohibesquin els fondejos a la zona del Caló mentre no hi hagi un camp de boies de fondejos ecològic, per així evitar danys a les praderies de posidònia que habiten en aquesta àrea.

Per altra banda, insta a revisar la delimitació amb criteris de continuïtat ecològica, per incorporar les zones forestals que de manera ambiental "il·lògica" han quedat excloses. En aquest sentit, el GOB també demana incorporar la connexió entre Son Real i Sa Canova i dotar el parc natural d'una zona perifèrica de protecció.

No obstant això, l'entitat ha remarcat que valora el conjunt d'aquesta iniciativa, que multiplicarà per 6,5 la superfície terrestre de l'actual espai protegit, passant de les 1.671 hectàrees actuals a 10.918. "Representa una millora molt important, recuperant alguns hàbitats naturals molt importants que actualment no estaven representats", ha apuntat.

stats