Societat 15/03/2019

"Indignació i sorpresa" del GOB davant la represa de la obres de l'hotel Don Pedro

A principis de febrer l'entitat ja va demanar la demolició de l'edifici

Ara Balears
1 min
El GOB demana la paralització de les obres a l’Hotel Don Pedro a Cala Clara de Sant Vicenç

PalmaEs reprenen les obres de l'hotel Don Pedro de la Cala Sant Vicenç. Així ho ha informat el Consell de Mallorca que, mitjançant el Servei d’Autoritzacions del Departament de Territori i Infraestructures, va autoritzar dimarts reprendre la reforma de l’hotel de Pollença, que estava paralitzada des de feia unes setmanes.

Aquesta notícia ha "sorprès i indignat" el GOB, que ha qualificat de sorprenent que "l’administració insular competent en la comprovació de la legalitat dels edificis i les obres que es vulguin fer (...) pugui autoritzar unes obres en un edifici clarament il·legal, com és l’hotel Don Pedro, per no comptar amb les autoritzacions preceptives de l’Administració de costes".

En el comunicat, el GOB ha requerit a les administracions competents la documentació acreditativa sobre "la legalitat o legalització de la totalitat de l’edifici de l’hotel Don Pedro, la documentació acreditativa sobre la declaració d’interès públic de la totalitat de l’esmentat edifici, a més de les autoritzacions emeses per a la realització d’obres de reforma i millora a la totalitat de l’edifici de l’hotel Don Pedro".

A principi de febrer d'enguany, l'entitat ja va demanar la demolició de l'hotel. El motiu principal de la seva denúncia per obres a l'edifici de l'hotel Don Pedro era que no disposava de les autoritzacions preceptives en matèria de costes per a la construcció, tal com va recollir en un informe la Demarcació de Costes l'any 2010, mitjançant una comunicació al mateix Consell de Mallorca.

stats