Societat 23/06/2021

El GOB considera "nul·les" les llicències de reforma i ampliació de l'hotel Formentor

L'entitat diu que el sòl urbà de la zona no disposa de la condició prèvia de solar per concedir-les

ARA Balears
1 min
Entrada de l'hotel Formentor.

PalmaEl GOB ha criticat aquest dimecres que les llicències de reforma i ampliació de l'hotel Formentor són "nul·les", perquè les parcel·les de tot el sòl urbà de la zona no disposen de la condició prèvia de solar per concedir-les. L'entitat considera que per donar els permisos, primer caldria fer els tràmits de reparcel·lació, recepció dels terrenys de cessió obligatòria i l'execució de la dotació dels serveis urbanístics prevists.

L'Ajuntament de Pollença va donar permís dilluns perquè l'empresa Formentor Bay SL pogués començar a partir de dimarts la reforma de l'edifici principal de l'hotel. A més d'aquesta intervenció, la Direcció General de Turisme del Govern va validar a principi de juny el projecte d'ampliació de l'hotel emparant-se en el decret de reactivació econòmica aprovat l'any passat pel Govern amb motiu de la pandèmia. La norma permet autoritzar ampliacions de fins al 15% de l'edificabilitat en establiments turístics de Mallorca, sempre que les obres no suposin un increment de places.

De fet, els propietaris de l'hotel preveuen reduir el nombre d'habitacions perquè volen apostar per la qualitat, i l'ampliació autoritzada per la Conselleria de Turisme és per fer un spa. Immobiliària Formentor, propietat dels carrers, les zones verdes i l'aparcament de la urbanització, va haver de cedir-los al Consistori per poder aconseguir la llicència municipal.

Cal recordar que el grup hoteler mallorquí Barceló va vendre el desembre l'històric hotel a un fons andorrà, que a partir d'ara es convertirà en un establiment de luxe de la cadena Four Seasons. La venda d'aquest emblemàtic hotel de Mallorca va ser l'operació més gran de l'any a l'Estat i els nous propietaris haurien pagat 165 milions d'euros.

stats