Economia 21/06/2021

Pollença dona permís perquè demà pugui començar la reforma de l'hotel Formentor

L'Ajuntament ha donat el vistiplau només a les obres de l'edifici principal i no a l'ampliació del 15% del recinte

1 min
L'Hotel Formentor.

PalmaL'Ajuntament de Pollença ha donat permís aquest dilluns perquè l'empresa Formentor Bay SL pugui començar a partir de dimarts la reforma de l'edifici principal de l'hotel Formentor. El projecte d'execució preveu una inversió de 21 milions d'euros, i el Consistori preveu ingressar-ne 700.000 a través de l'impost de construccions i obres, segons apunta el batle, Tomeu Cifre. Les obres s'han de fer en tres anys.

A més d'aquesta intervenció, la Direcció General de Turisme del Govern va validar a principi de juny el projecte d'ampliació de l'hotel emparant-se en el decret de reactivació econòmica aprovat l'any passat pel Govern amb motiu de la pandèmia. La norma permet autoritzar ampliacions de fins al 15% de l'edificabilitat en establiments turístics de Mallorca, sempre que les obres no suposin un increment de places.

De fet, els propietaris de l'hotel preveuen reduir el nombre d'habitacions perquè volen apostar per la qualitat, i l'ampliació autoritzada per la Conselleria de Turisme és per fer un spa, segon diu Cifre. Immobiliària Formentor, propietat dels carrers, les zones verdes i l'aparcament de la urbanització, va haver de cedir-los al Consistori per poder aconseguir la llicència municipal aprovada aquest dimarts.

Cal recordar que el grup hoteler mallorquí Barceló va vendre al desembre a un fons andorrà l'històric hotel , que a partir d'ara es convertirà en un establiment de luxe de la cadena Four Seasons. La venda d'aquest emblemàtic hotel de Mallorca va ser la major operació de l'any a l'Estat i els nous propietaris haurien pagat 165 milions d'euros.

stats