Societat 15/12/2020

El grup Barceló ven l'hotel Formentor a un fons andorrà per 165 milions d'euros

És la major operació de l'any a tot l'Estat

Ara Balears
1 min
Entrada de l'hotel Formentor.

PalmaEl grup hoteler mallorquí Barceló ha venut a un fons andorrà l'històric hotel Formentor, que a partir d'ara es convertirà en un establiment de luxe de la cadena Four Seasons, segons ha avançat el diari El Mundo i ha confirmat Barceló a través d'un comunicat. La venda d'aquest emblemàtic hotel de Mallorca és la major operació de l'any a l'Estat i els nous propietaris haurien pagat 165 milions d'euros. A més de l'establiment turístic, el fons hoteler ha adquirit també la vinya i el vedat de caça que forment part de la finca de 1.200 hectàrees a Pollença.

Segons ha explicat la companyia al comunicat, l'hotel reobrirà el 2023, després d'una profunda reforma que ja ha estat autoritzada per l'Ajuntament de Pollença, com "l'hotel més luxós de la Mediterrània". Barceló ha destacat, també, el compromís de Four Seasons a respectar "tots els aspectes mediambientals i paisatgístics que requereix un entorn tan sensible" i ha remarcat que aquesta remodelació suposarà "un gran impuls per al municipi tant en l'àmbit econòmic com en el turístic".

El grup Barceló, que va comprar el Formentor l'any 2006 per 36 milions d'euros, ha destacat els esforços que s'han duit a terme per "impulsar el llegat cultural" de Formentor. A més, han recordat que la companyia vol recuperar les Converses Literàries i el Premi Formentor de Lletres, i han destacat, també, el festival Formentor Sunset Classics, que la companyia va crear per potenciar la música clàssica a les Illes.

stats