Societat 10/11/2022

El gas canalitzat de Redexis a Menorca serà compatible amb els gasos renovables

Invertirà 100 milions d'euros en els pròxims cinc anys a les Balears

Iván Martín
1 min
Una de les instal·lacions de Redexis a Menorca.

MAÓLes infraestructures de gas canalitzat de la companyia Redexis a Menorca seran compatibles amb els gasos renovables. Després de l'adquisició a Nedgia de les instal·lacions de gas canalitzat a principi d'any, Redexis opera a set dels vuit municipis de l'illa i té actualment gairebé 1.700 clients i 50 quilòmetres de xarxes.

El gas canalitzat GLP és una energia més sostenible, que suposa una reducció d'emissions davant altres combustibles fòssils. La companyia treballa en la introducció dels gasos d'origen renovable, ja que aquestes xarxes són compatibles. Per aquest motiu, destinarà 100 milions d'euros en els pròxims cinc anys a les Balears, dirigits principalment a projectes de biometà, hidrogen verd i eficiència energètica.

A més, per al sector industrial s'estan analitzant els polígons de Maó i Ciutadella, on es concentra el consum més gran energètic de l'illa, per poder avançar en la reducció d'emissions de les indústries que s'hi ubiquen. Les empreses i institucions que estan a prop de la xarxa, com l'hospital Mateu Orfila, estudien la seva possible connexió. L'actuació de Redexis s'inclou en el nou pla estratègic Energia 26, que promou l'expansió dels gasos renovables i la injecció directa del biometà a la seva xarxa de distribució, per contribuir a la descarbonització i el repte de l'economia circular.

stats