Societat 16/09/2020

Comerciants de les galeries de la plaça Major proposen un projecte que crearia 200 llocs de feina

Valoren el pla en uns tres milions d'euros i reclamen la inversió privada

Catalina Riera
1 min
Galeries de la Plaça Major.

PalmaL'Associació d'empresaris i comerciants de les galeries de la plaça Major proposa un projecte d'uns tres milions euros per renovar aquest indret que fa un any que està tancat. L'objectiu és crear un centre comercial i gastronòmic, amb el quals es preveu que es crearien fins a 200 llocs de feina. Així ho ha dit el president d'aquesta entitat, Andreu Isern.

El projecte que plantegen, que està enfocat als turistes i també residents de Mallorca, es faria per inversió privada. "Ha de ser un centre privat, on puguin anar els petits i mitjans comerciants o restauradors, que doni feina i també vida al centre de Palma", ha dit Isern, qui també ha especificat que "la idea és que es pagui la reforma i que cada any es pagui un lloguer".

L'estètica del centre també canviaria. "Posaríem una cúpula de vidre transparent perquè hi hagi més llum i que no espenyi l'arquitectura de la plaça Major", ha afegit Isern. Per part seva, el president de Pimeco, Toni Fuster, ha recalcat la necessitat de reobrir aquest indret de Palma i recorda que "fa un any que l'Ajuntament es repensa què s'ha de fer amb les galeries i encara no hi ha fet cap acció". Per això, des de Pimeco "donam suport a aquest projecte de l'associació de comerciants, ja que té molts d'anys d'experiència".

stats