Societat 20/02/2020

Gairebé es duplica el nombre de persones que dormen als carrers de Palma

En un any han passat de 188 a 369 els que de manera permanent passen les nits sense sostre

Ara Balears
1 min
Matalàs en terra al barri palmesà de Gomila

PalmaLa Unitat d'Emergències Socials de Palma, gestionada per la Creu Roja Balears i de titularitat de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), va atendre 1.516 persones el 2019, 369 de les quals dormien de manera permanent als carrers de Palma, 1.095 persones ho van fer de manera temporal i 52 no viuen al carrer però han estat ateses pel servei perquè fan activitats marginals al carrer, segons l'agència Efe. L'any passat l'IMAS va informar que unes 188 persones dormien diàriament als carrers i places de Ciutat. Així, en un any s'ha passat de 188 a 369, és a dir, pràcticament el doble.

La responsable del Programa de Persones sense Llar de Creu Roja a Balears, Marga Plaza, ha explicat que "la situació dels sense sostre és l'expressió més greu de l'exclusió residencial en la qual pot trobar-se una persona".

Com cada any, Creu Roja va reforçar durant l'hivern els equips del programa d''Atenció a Persones sense Llar', ja que el descens de temperatures agreuja considerablement la situació en la qual viuen les persones sense llar. "Cafè, menjar, abric, materials d'higiene i escolta, molta escolta", explica Plaza, són les pautes que segueixen els integrants de les Unitats d'Emergència Social en la feina de suport a les persones que viuen al carrer de Palma.

L'organització ha informat que s'han lliurat 3.463 mantes, 5.083 begudes, 6.181 galletes i 501 preservatius, i s'han realitzat 886 acompanyaments a recursos socials i sanitaris i 200 ingressos a centres d'acolliment. Més enllà de les mesures assistencials, la feina de Creu Roja amb aquestes persones en situació d'extrema vulnerabilitat és actuar cap a altres recursos orientats a la inclusió social i a través del treball en xarxa i aliances amb diferents organitzacions.

stats