Societat 29/04/2021

La Fundació Universitat-Empresa de les Balears ha gestionat 2.500 contractes i 76 patents en 25 anys

La pandèmia ha reduït les contractacions, però ha augmentat la demanda de formació i orientació professional

1 min
El rector de la UIB, Llorenç Huguet, i el director de la FUEIB, Lluís Vegas

PalmaLa Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB) compleix enguany 25 anys fent balanç de les fites aconseguides en aquest període. El director de la fundació, Lluís Vegas, ha destacat aquest dijous en roda de premsa els 2.500 contractes i convenis signats amb empreses i les 76 patents d'invents que s'han gestionat en aquests anys a través de l'Oficina de Transparència de Resultats de la Recerca de la UIB (OTRI).

A banda de l'OTRI, la fundació també gestiona el Departament d'Orientació i Inserció Professional, que ha gestionat 17.000 ofertes. En matèria de formació s'han impartit 2.000 cursos a què han assistit 49.000 alumnes, i s'han organitzat 206 congressos amb 17.000 participants de 50 països. Pel que fa a les instal·lacions esportives del Campus Esport, han tingut més de 150.000 usuaris. Quant a la residència d'estudiants Bartomeu Rosselló-Pòrcel, hi han passat 2.500 en 28 anys d'història.

Vivas ha valorat positivament aquest recorregut i ha explicat que la pandèmia "ha reduït una mica els contractes, però d'altra banda s'ha incrementat l'orientació laboral i la formació". Per la seva banda, Huguet ha assenyalat que l'increment dels contractes "ha estat sostingut" i que els àmbits amb més demanda han estat els de biotecnologia i ciències de la salut, energia i territori i gestió empresarial, empreses i serveis jurídics.

Avui horabaixa tindrà lloc l'acte de celebració dels 25 anys de la FUEIB, a l'Escola d'Hoteleria de la Universitat, en què assistirà la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. Es lliuraran 42 reconeixements a empreses que han facilitat la inserció laboral mitjançant les pràctiques, clústers empresarials capdavanters en innovació, empreses que incorporen càtedres o gestors que han format part de la fundació al llarg del seu recorregut, entre d'altres.

stats