Societat 04/07/2018

La fossa d'Alaró es troba a més profunditat que no s'esperava inicialment

L'equip d'arqueòlegs d'Aranzadi treballarà durant tot el dia fins a arribar al metre i mig, on hi podria haver els cossos de Pau i Nofre Crespí

Aina Riera Serra
1 min
La fossa d'Alaró es troba a més profunditat que no s'esperava inicialment

PalmaLa fossa on podria haver-hi els cossos del batle de Mancor de Vall, Pau Crespí, i el seu fill, Nofre Crespí, es troba a més profunditat que no s'havia previst inicialment. Si normalment en els processos d'exhumació es localitza la fossa a vuitanta centímetres sota terra, en aquest cas es preveu arribar al nivell cementerial més antic, a una profunditat d'un metre i mig.

N'ha informat avui la directora de les obres d'exhumació, Almudena García, cap de l'equip tècnic d'arqueòlegs d'Aranzadi.

García ha declarat que, per tal d'aprofitar el temps i els esforços, es farà un sondatge en el perímetre on es creu que hi ha la fossa, que té una superfície de sis metres quadrats aproximadament. En aquest sondatge es faran capes per àrees d'un metre quadrat o de dos metres d'extensió.

La directora de les obres ha explicat també que la màquina que utilitzen és molt petita perquè és l'única que es pot recórrer l'espai limitat del cementeri i que, a més, s'ha de treure molta terra.

Tot i això, de moment no es preveu que les obres s'hagin d'allargar més enllà d'aquest diumenge.

Pel que fa a la boca de l'ossari que es va trobar durant la primera jornada d'exhumació, García ha explicat que es tracta d'uns ossos de sepultures antigues que es tornaran a enterrar en un altre lloc del cementeri una vegada hagi acabat la seva intervenció.

stats