Societat 03/07/2018

Continuen les obres d'exhumació de la fossa d'Alaró

Durant la segona jornada, el grup de treball de l'empresa Aranzadi ha arribat al nivell del cementeri antic, però no a suficient profunditat per destapar la fossa on podria haver-hi els cossos de Pau i Nofre Crespí

Aina Riera Serra
1 min
Continúen les obres d'exhumació de la fossa d'Alaró

PalmaContinuen les obres d'exhumació de la fossa del cementiri d'Alaró a càrrec dels tècnics de l'empresa especialitzada Aranzadi.

Avui s'ha pogut excavar a una profunditat de 60 centímetres i s'ha arribat al nivell del cementeri antic. Fins ara, el martell mecànic s'ha dedicat a retirar el formigó de la capa més superficial.

Continúen les obres d'exhumació de la fossa d'Alaró

A partir de demà es preveu arribar a 80 centímetres, on ja hi podria haver la fossa. L'objectiu de la intervenció és trobar els cossos de qui va ser el batle de Mancor de la Vall en temps de la Segona República, Pau Crespí, i el seu fill, Nofre Crespí. Segons indica l'informe de la fossa, elaborat per l'historiador Marçal Isern, tots dos varen ser afusellats el 20 d'octubre de 1936 a la carretera que uneix els municipis d'Alaró i Lloseta, el carrer anomenat la costa d'en Tofla. Una vegada morts varen ser transportats en un carro pel municipi d'Alaró, una acció recurrent de les tropes franquistes quan havien dut a terme el que ells consideraven "un assassinat exemplificador".

Després varen ser enterrats a l'extrem esquerre del cementeri, d'acord amb la causa i el certificat de defunció dels dos cossos.

Continúen les obres d'exhumació de la fossa d'Alaró
stats