Societat 22/09/2021

La fortes pluges ja han provocat 112 incidències a les Balears

L'Aemet manté actiu l'avís taronja a l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Incident a Eivissa a causa de les intenses pluges.

PalmaEmergències 112 ha informat que, fins a les 9 h d'aquest dimecres, el mal temps ha provocat un total de 112 incidències a les Balears. La majoria dels incidents s'han produït a Mallorca, a Alcúdia, concretament 40. A més, n'hi ha hagut 17 a Muro, 5 a Pollença, 4 a Felanitx, 4 a Sóller, 5 a Santa Margalida i 3 a Manacor. L'Aemet encara manté actiu l'avís taronja per pluges i tempestes a les Illes.

A Eivissa se n'han produït 5: tres a Santa Eulària, 1 a Sant Josep i 1 a Sant Joan de Labritja. La tempesta ha provocat la caiguda d'arbres a Santa Eulària, tot i que no hi ha hagut ferit ni danys materials. Per altra banda, a Menorca ja es comptabilitzen 16 incidències, 5 dels quals a Ferreries, 3 al Mercadal, 5 a Ciutadella, 2 a Maó i 1 a Alaior. 

El Consell de Mallorca ha demanat conduir amb precaució per les carreteres. A causa de les inundacions, s'ha tancat un tram de la carretera del camí de l'Albufera, entre sa Pobla i Platja de Muro, fins a la resolució completa de la incidència, i des del km 0 al km 9,4.

Així mateix, s'ha tancat un tram a la carretera del Port de Valldemossa en el km 4,4. També s'ha estret la calçada en el Camí del far, al port de Sóller, en el km 0. Per altra banda, ja s'ha obert al trànsit la carretera de Santa Margalida a Can Picafort.

Amb tot i això, Emergències ha aconsellat evitar els soterranis i zones baixes, allunyar-se dels torrents i evitar els desplaçaments amb cotxe.

stats