Societat 21/09/2021

Les intenses pluges a Alcúdia obliguen a tallar tres carreteres

Segons l'112, la tempesta ha provocat 81 incidències a les Balears, 28 de les quals s'han concentrat al municipi alcudienc

ARA Balears
2 min
La carretera que passa pel Murterar completament inundada.

PalmaLes intenses pluges que han descarregat durant el matí d'aquest dimarts a Alcúdia, on al port s'han registrat fins a 100 litres per metre quadrats, han obligat a tancar tres carreteres del municipi.

Les vies afectades són l'Ma-3433, que connecta la platja de Muro i sa Pobla; un tram entre el quilòmetre 47 i 48 de l'Ma-13 i un altre tram de l'Ma-3470, entre la platja d'Alcúdia i el polígon industrial del mateix nucli, segons ha informat l'àrea de Mobilitat i infraestructures del Consell de Mallorca. Les tres restaran tancades fins a mitjanit, segons el visor de la institució insular on es pot seguir en directe l'estat de les carreteres de l'illa.

Un carrer d'Alcúdia inundat.

Segons l'112, la tempesta ha provocat 67 incidències a les Balears, 31 de les quals s'han concentrat a Alcúdia. 14 s'han registrat a Muro, cinc a Pollença i quatre a Felanitx. Els Bombers de Mallorca han explicat en una piulada a Twitter que estan actuant al port d'Alcúdia, les platges de Muro i Portocolom. A Eivissa s'ha produït un incident i un altre a Menorca. Cal recordar que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va activar dilluns l'alerta taronja a les Pitiüses i Mallorca i l'alerta groga a Menorca per la probabilitat de fortes pluges i tempestes.

Les pluges també han afectat molt el centre de Menorca. El torrent que travessa Ferreries s'ha desbordat completament i ha inundat els carrers adjacents. La carretera general que connecta Ciutadella i Maó també ha quedat negada en alguns trams perquè els camps dels voltants no han pogut absorbir la gran quantitat d'aigua caiguda.

Un carrer de Ferreries inundat.

Una altra de les zones que han quedat inundades a causa de les fortes pluges és Alaior, a Menorca. L'aigua ha omplert algunes carreteres i ha deixat imatges inesperades deixant calçades cobertes per complert per l'aigua.

Inudacions a Alaior
stats