Societat 28/09/2020

Formentera serà l'exemple per posar en marxa plans propis de protecció de la posidònia a Europa

La trobada Posidonia Network, que es farà entre el 30 de setembre i el 2 d'octubre, té com a objectiu traçar una política comuna europea

Ara Balears
1 min
/ SERGIO ARRIBAS

PalmaLes polítiques de conservació de la posidònia que es duen a terme a Formentera serviran com a exemple a la resta de regions mediterrànies d'Europa per posar en marxa plans propis de protecció i traçar una política comuna europea. Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en un comunicat, aquests són els dos objectius principals de la trobada en línia Posidonia Network, un grup de treball avalat per la Comissió Europea, que es farà entre el 30 de setembre i el 2 d’octubre.

Aquest esdeveniment està organitzat per la Conselleria de Medi Ambient i Territori i l’Oficina francesa de la Biodiversitat i en un inici s’havia de fer de manera presencial, però a causa de l’evolució de la situació sanitària derivada del covid-19 s’ha optat per adaptar-lo al format en línia.

Durant aquests dies, hi haurà diverses taules de treball i sessions formatives en què s'explicaran les polítiques que s'estan aplicant a les Balears, ja que és la comunitat amb més experiència a l’hora de legislar en matèria de conservació de la posidònia.

Aquest esdeveniment té el suport de l’ONG Med Pan i la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, l’òrgan de les Nacions Unides dedicat a la conservació dels recursos naturals, a més de l’ONG WWF, la zona de les àrees marines de la regió Provença-Alps-Costa Blava i Plan Bleu.

stats