Societat 04/11/2018

Els formatges menorquins guanyen 13 medalles en els World Cheese Awards

En la competició, que ha tingut lloc a Noruega, hi participaven 3.472 productes de més de 40 països

Ara Balears
1 min
Vaqueria de l'empresa menorquina Subaida.

PalmaEls formatges de la Denominació d'Origen Maó-Menorca varen aconseguir un total de 13 medalles en els World Cheese Awards, el concurs de formatges més important del món que es dugué a terme durant el cap de setmana a la localitat noruega de Bergen.

Els més guardonats varen ser els formatges de Subaida, amb cinc premis, que aconseguí la medalla d'or com a campió suprem entre formatges campions del seu país. El premi situa aquest formatge de Subaida entre els 78 millors de tot el món.

Subaida va completar la seva participació en els World Cheese Awards amb la medalla de plata de formatge semicurat i tres medalles de bronze en les categories de formatge vell de pasta molt dura, formatge curat i formatge vell amb denominació d'origen.

D'altra banda, Coinga sumà una medalla d'or amb el formatge curat. Coinga també aconseguí la medalla de bronze per al seu formatge tendre.

Varen completar el medaller de l'expedició menorquina els bronzes de Son Vives per al seus formatges vell, jove i semicurat, els bronzes de Sa Canova en semi i el Cala Blanc i, finalment, el bronze de Fills de J. Quintana per al seu formatge curat.

En aquesta edició dels World Cheese Awards varen competir 3.472 formatges procedents de més de quaranta països.

stats