FORMATGE AMB FIGUES 2014
Crema: Infusionam la llet amb la pell dels cítrics i la branca de canyella. Quan bull, hi afegim el sucre i ho deixam reposar fora del foc. Passats cinc minuts, llevam els aromàtics i ho trituram amb el formatge fresc. Ho colam i ho deixam refredar. Gelat: Posam al foc la llet, amb la nata i el sucre. Quan bull, hi afegim les figues fresques i ho llevam del foc. Es deixa reposar uns minuts i després hi afegim les figues seques que prèviament haurem escaldat. Es tritura i només falta passar-ho per la gelatera. Galleta: Es barregen tots els ingredients fins a obtenir una pasta que estirarem en una llauna de forn. Es cou a 155 graus durant uns 35 minuts. Muntatge: Posam les figues tallades en el fons del plat, ho cobrim amb la crema de figues, a sobre hi posam bocinets de galleta i damunt, el gelat. Per acabar, una mica de formatge vell ratllat i una goteta d’oli. Bon profit!
Ingredients:
Crema de formatge: 250 mil·lilitres de llet, 4 vermells d’ou, 400 grams de sucre, 250 grams de formatge tendre, pell de llimona, pell de taronja i una branca de canyella.
Gelat de figues: 250 mil·lilitres llet, 250 mil·lilitres de nata, 125 grams figa fresca, 125 grams de figa seca, 100 grams de sucre
Galleta: 100 g de farina, 100 g de farina d’ametlla, 60 grams mantega, 100 grams sucre, 1 ou
A més: figues fresques mallorquines i formatge sec