Tribunals
Societat 14/12/2022

La Fiscalia demana cinc anys de presó per delicte de sedició per als migrants fugits d'un avió a Palma

Els passatgers varen escapar-se aprofitant un aterratge per una emergència mèdica que va ser fingida

ARA Balears
2 min
L'aeroport ja ha superat els 28 milions de passatgers.

PalmaLa Fiscalia demana cinc anys de presó per delicte de sedició per als 22 migrants que varen fugir després de forçar l'aterratge d'un avió a l'aeroport de Son Sant Joan el novembre de l'any passat. Els passatgers varen escapar-se de l'avió que feia la ruta Casablanca-Istanbul aprofitant un aterratge per una suposada emergència mèdica, que va ser fingida.

Segons ha informat Europa Press, la majoria de migrants fugits varen ser detinguts el mateix dia de l'incident i altres, en les setmanes posteriors, després d'una ordre de crida i cerca emesa pel Jutjat d'Instrucció número 6 de Palma. Això no obstant, tres dels migrants continuen en parador desconegut.

La Fiscalia ha subratllat que el grup de migrants va idear "un pla per endinsar-se en territori espanyol sense complir els requisits legals". "Intencionadament, varen demorar la represa del vol i varen iniciar un motí" a l'avió mentre era a Son Sant Joan.

En aquest sentit, la Fiscalia ha explicat que tot es va organitzar a través d'un grup de Facebook, en el qual el cap, la identitat del qual es desconeix, va fer una crida i va perpetrar un pla basat en el fet que una persona fingiria que tenia una emergència causada per la seva malaltia diabètica. En el seu escrit, que ha recollit ElDiario.es, la Fiscalia assegura que els migrants varen provocar una situació "sense precedents a l'espai aeri", en la qual "varen acoquinar" la tripulació per tal de, finalment, fugir per les pistes, la qual cosa va generar una "situació de perill per a persones, aeronaus i instal·lacions, així com per al mateix trànsit aeri".

D'aquesta manera, als 22 processats, que es troben en presó provisional i el judici dels quals es farà el 2023, la Fiscalia els atribueix un delicte de sedició. També els atribueix un delicte de coaccions, pel qual demana una pena de tres anys de presó. A més, els imputa un delicte de maltractament i contra els drets dels ciutadans estrangers, pels quals sol·licita sis mesos i vuit mesos de presó, respectivament.

Cal recordar que fa només una setmana 28 migrants més es varen escapar de matinada d'un avió procedent de Casablanca, al Marroc, provocant un aterratge d'emergència a l'aeroport de Barcelona-El Prat per atendre una dona que suposadament estava de part.

stats