Societat 20/12/2018

La fiscal demana per a dos professors de la UIB dos anys de presó per assetjament

La Universitat haurà de personar-se al procediment com a responsable de supervisar la situació laboral dels seus docents

Ara Balears
1 min
La UIB és la sisena universitat més productiva de l'Estat. / ARA BALEARS

PalmaLa Fiscalia demana dos anys de presó per a un catedràtic de Filosofia de la UIB i per a un doctor per delictes d'assetjament a la feina i amenaces a una altra professora. El jutge que instrueix el cas ha dictat acte d'obertura de judici oral en el procediment i ha fixat una fiança per als dos encausats. A més, la Universitat haurà de comparèixer al judici com a responsable civil subsidiari del delicte.

Segons asseguren diferents mitjans locals, el ministeri públic sol·licita la mateixa pena que ja reclamava l'acusació particular. No obstant això, a més d'un delicte contra la integritat moral en l'àmbit laboral n'incorpora un altre d'amenaces. Durant la instrucció, els dos investigats varen negar ser els autors dels fets. La Universitat s'ha de personar al procediment ja que és responsable de supervisar la situació laboral dels seus docents i intervenir per prevenir casos d'assetjament.

Tot va començar l'any 2014

La situació va arrencar entorn de 2014 i es va agreujar dos anys després. La víctima va denunciar els fets després d'haver rebut durant mesos de manera insistent telefonades anònimes al seu telèfon.

Al mateix temps que es produïa aquest assetjament telefònic, alguns dels seus companys de departament varen començar a rebre correus electrònics anònims, en els quals s'acusava la víctima de diferents irregularitats i en què era desqualificada per qüestions personals. La situació de tensió que es va generar va fer que la víctima estigués diversos mesos de baixa.

stats