La fira ITB confirma les previsions positives a Eivissa i a Menorca

La Fira Internacional de Turisme de Berlín ha confirmat que les Illes no es veuran afectades per la recuperació de les destinacions de l'est i el sud del Mediterrani 

En el marc de la Fira de Turisme de Berlín, el president del Consell Insular d'Eivissa i titular del Departament de Turisme, Vicent Torres, ha dit que confia que Eivissa podrà mantenir la xifra de 320.000 turistes alemanys registrats el 2017, encara que no renunciarà a l'objectiu d'augmentar aquest mercat durant la temporada d'hivern.

La promoció d'Eivissa a la ITB s'ha centrat en la presentació de l'illa com a destinació turística sostenible. En aquest marc, el Consell ha donat a conèixer la campanya 'Estima Eivissa' en un acte davant 52 periodistes alemanys. La campanya, dirigida tant a visitants com a residents, té l'objectiu de sensibilitzar sobre la necessitat que el turisme sigui sostenible per assegurar el futur de l'illa. Vicent Torres ha destacat que "residents, visitants, empreses, treballadors, i en primer lloc les institucions de l'illa, hem d'entendre la necessitat de preservar els paisatges, la mar, els monuments i la cultura de l'illa". En aquest sentit, el president del Consell ha assenyalat també que "el turisme del segle XXI serà un turisme que respecta i valora el lloc que visita", "un turisme que no degrada el lloc que visita, sinó que li aporta de manera positiva", ha assenyalat Torres.

Precisament, la sostenibilitat ha estat també un dels eixos que l'Executiu balear ha destacat aquest dimecres en la fira ITB davant els professionals del mercat alemany, especialment sensible amb la protecció mediambiental. 

També són bones les previsions a Menorca. La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha assegurat que els tour operadors i les aerolínies alemanyes han confirmat que el volum de les vendes de places amb destinació a Menorca "està en nombres positius".

Malgrat no transcendir les dades definitives, representants de diferents empreses, entre les quals es troben TUI, FTI, RTK i Eurowings, han traslladat als representants del Consell de Menorca "la seva confiança en el bon funcionament de la temporada i en l'illa de Menorca com a destinació", ha informat la FFTM en un comunicat. La fundació ha afegit que el missatge dels agents turístics alemanys ha estat pràcticament unànime: Menorca té atractius suficients per a la captació de turistes d'aquesta procedència, però ha de treballar per guanyar visibilitat i diferenciació. 

Per part seva, la consellera de Promoció Turística i vicepresidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, ha insistit en el valor desestacionalizador del turisme alemany. El 45% dels visitants alemanys que van arribar a Menorca l'any passat ho van fer a la primavera i a la tardor.

 "Som molt conscients que tenim competència, que existeixen altres destinacions que estan jugant molt fort, però també estam convençuts de la fortalesa de Menorca com a destinació turística", ha apuntat Salord.

La consellera de Promoció Turística ha argumentat: "Tenim unes qualitats molt clares que són la qualitat, la seguretat, i la figura de ser Reserva de la Biosfera i tot el que això representa".

D'altra banda, la FFTM ha informat que l'aerolínia anglesa British Aiways ha anunciat que sumarà una nova connexió entre el Regne Unit i Menorca. D'aquesta manera, la companyia aèria britànica connectarà durant la temporada turística l'illa de Menorca amb dos aeroports londinencs: Heathrow, on ja operava la temporada passada, i Gatwick. 

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF