Societat 07/03/2020

La Fira de les Dones de Manacor atreu milers de persones

L'objectiu de la jornada és doble: mostrar la feina de més de cent dones artistes, artesanes i membres d’entitats socials, i teixir xarxa

Ara Balears
2 min
Actuacions musicals a la fira de la les Dones de Manacor

PalmaMilers de persones visiten la Fira de les Dones organitzada per mostrar la feina de més de cent dones artistes, artesanes, membres d’entitats socials i també per crear xarxa entre elles i les institucions públiques, segons l'organització.

A més de les vuitanta parades, hi ha hagut actuacions de música i dansa, contacontes, tallers infantils, tot sempre enfocat a la importància de reivindicar que, malgrat els avanços, les dones encara no han assolit una igualtat real. A la fira hi han participat també els col·lectius feministes i de dones, a banda d’entitats socials que fan feina al municipi i que de manera directa treballen per la igualtat o tenen projectes concrets.

Al claustre de Sant Vicenç Ferrer s'han realitzat activitats de les 11 a les 14 h, amb una actuació de piano, un recital poètic i un vermut feminista acompanyat de la música d’Estepa Blanca i Río Ciclo. El capvespre s’ha omplert amb la performança Energia Femenina. Per altra banda, durant tot el dia s’hi ha pogut visitar l’exposició col·lectiva de més de vint dones artistes i artesanes, i l’exposició de drets humans Prostitució nua i crua, de Metges del Món.

A la plaça del Convent, de les 10 a les 12.30 h s’ha pogut gaudir d’una actuació de dansa i música, un contactontes, un taller creatiu per a infants i una xerrada informativa sobre ioga. A l’horabaixa, a partir de les 16.30 h, s’ha duit a terme un taller d’estimulació sensorial per a infants i dos espectacles de contacontes –La dimònia Apol·lònia i La caputxeta forçuda–, entre d’altres. A la Institució Pública Antoni M. Alcover, està programada una presentació de la Complanta des Caparó, obra de Miquel Mestre, i el concert de Jo Jet i Maria Ribot, a les 20 h.

La I Fira de les Dones s’ha organitzat amb un doble objectiu: "Visibilitzar tot el talent femení i, per altra banda, fer xarxa de dones i entre dones, perquè és l’única manera de revertir les desigualtats de gènere”, ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Carme Gomila.

stats