Societat 10/06/2018

La Fira del Llibre, compromesa amb la llibertat d'expressió, tanca amb un balanç positiu

Els llibres més venuts aquest any en català han estat 'Les possessions', de Llucia Ramis; 'Puja aquí i veuràs Porto Pi', de Gaspar Valero, i 'Venjaré la teva mort', de Carme Riera

Ara Balears
2 min
Els llibreters de la Fira del Llibre

PalmaLa Fira del Llibre tanca la 36a edició amb satisfacció per part del Gremi de Llibreters, que valora molt positivament la resposta del públic davant l’eix temàtic d’aquest any, dedicat a la llibertat d’expressió.

La facturació aquest any ha estat de prop de 100.000 euros, menor que anys anteriors, una baixada que s'ha atribuït al nou horari, de dilluns a divendres de 13 a 21 h i el cap de setmana, d’11 a 21 h. Així i tot, el Gremi de Llibreters valora satisfactòriament l’assistència de públic a les activitats paral·leles i la integració per segon any consecutiu de les terrasses del Born, que han participat en l’organització de concerts durant la fira. Així mateix, l’existència d’un eix temàtic ha permès establir sinergies amb altres entitats, com ara el PEN Català, que ha organitzat la sèrie 'Llibre prohibit', en què s'analitzen obres que han patit censura. També hi han col·laborat entitats com l’AELC o Any Llompart.

Les activitats de la fira han congregat unes 1.200 persones. Una de les més seguides va ser el pregó inaugural de la poetessa, traductora i músic Laia Martínez López, que va emocionar el públic amb la seva manera de lligar literatura i llibertat. També ha tingut molt bona acollida l’increment de les activitats infantils, amb l’estrena de muntatges nous i la incorporació d’un espai familiar i una ludoteca de jardí.

Els llibres més venuts aquest any en català han estat 'Les possessions', de Llucia Ramis; 'Puja aquí i veuràs Porto Pi', de Gaspar Valero, i 'Venjaré la teva mort', de Carme Riera. En castellà, els més venuts han estat 'Las hijas del capitán', de María Dueñas; 'Teoría King Kong, de Virginie Despentes, i 'Sapiens', de Yuval Noah Harari.

stats