Llum verda a la compra de la finca Es Canons d’Artà

El Govern té previst destinar fins a vuit milions d'euros entre el 2018 i el 2019 per adquirir la finca 

Artà veu atesa una de les seves demandes històriques amb l’autorització de la despesa de vuit milions d’euros per a la compra de la finca Es Canons.

L’adquisió es farà en dues anualitats entre els exercicis dels anys 2018 i 2019, i els fons que s’utilitzaran són els de l’impost de turisme sostenible, recaptats l’any 2017.

Dels vuit milions d’euros totals, la primera anualitat, corresponent a l’exercici del 2018, serà de 4,64 milions, i la segona, el 2019, serà de 3,35 milions.

L’objectiu d’aquesta compra és ampliar el Parc Natural de Llevant, amb 1,8 hectàrees, al qual pertany, i no es descarta que en un futur s’hi pugui fer un refugi públic.

La finca Es Canons és una àrea natural d’especial interès (ANEI) i pertany a la Xarxa Natura 2000 i al Lloc d’Interès Comunitari (LIC) de les muntanyes d’Artà. Feia uns anys que estava en venda i ara, finalment, quedarà en mans públiques. És un dels quatre projectes que l’Ajuntament d’Artà va demanar que es fessin amb els fons de l’impost turístic. El vistiplau va arribar poc després que l’actual batle, el socialista Manolo Galán, acceptàs la vara de les mans de Tolo Gili, segons el pacte de legislatura.

Artà demana al Govern que compri la finca d'Els Canons

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF