Societat 21/11/2019

Finalitzen les tasques d'instal·lació de l'enllaç elèctric entre Mallorca i Menorca

En el projecte s'hi han invertit 84 milions d'euros

Ara Balears
1 min
Imatge del Mercadal, Menorca

PalmaRed Eléctrica ha conclòs aquest dijous els treballs del nou enllaç elèctric que connectarà les illes de Menorca i Mallorca a partir del tercer trimestre de l'any vinent i en el qual s'han invertit 84 milions d'euros, segons ha informat la companyia. El traçat inclou 41 quilòmetres submarins, amb una profunditat màxima de 81 metres, 12,4 quilòmetres terrestres a Menorca i 800 metres a Mallorca.

El vaixell 'Skagerrak', que va començar aquestes labors dimecres passat a Cala en Bosc, al municipi menorquí de Ciutadella, ha arribat aquest dijous dematí a Cala Mesquida, al municipi mallorquí de Capdepera, on ha finalitzat la instal·lació del cable en el seu tram submarí i s'ha arrossegat cap a terra per connectar-lo amb el tram terrestre. Aquesta nova interconnexió connectarà Menorca amb el sistema elèctric de les Balears i aquest amb el peninsular.

Segons ha indicat Red Eléctrica, aquesta interconnexió millorarà de manera notable la seguretat i la qualitat del subministrament a Menorca i facilitarà l'avanç d'aquesta illa i de les Balears en el seu conjunt, cap a la transició energètica. A més, maximitzarà l'evacuació d'energies renovables en condicions de seguretat per al sistema i reduirà les emissions de CO2 a Menorca.

L'enllaç està format per un cable terrestre-submarí tripolar de 132kV, que pesa prop de 2.300 tones, –56,5 quilos per metre– i enllaça les subestacions de Ciutadella i Cala Mesquida, a Menorca i Mallorca, respectivament. Els trams terrestres de l'enllaç són, a les dues illes, subterranis.

stats