Societat 03/11/2020

Fina Santiago assegura que el covid-19 no ha aturat la protecció de menors

La consellera d'Afers Socials ha subratllat que les Balears són l'única comunitat autònoma que té un protocol específic per a casos d'abusos sexuals

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de Fina Santiago al Parlament balear.

PalmaLa consellera d'Afers Socials, Fina Santiago, ha assegurat aquest dimarts que la pandèmia de coronavirus no ha aturat en cap moment el treball de coordinació del Govern amb els consells insulars per protegir els menors. A més, ha subratllat que les Balears són l'única comunitat autònoma que té un protocol específic per a la protecció dels menors dels abusos sexuals.

Santiago ha comparegut en el ple del Parlament per informar de les actuacions que està tirant endavant el Govern respecte d'aquesta qüestió. En seu parlamentària, ha recordat que la matèria de menors va ser transferida als consells insulars el 1997 i ha defensat que el seu departament "impulsa contínuament" la coordinació entre institucions per protegir els joves. Des del gener, s'han fet una vintena de reunions tècniques.

La consellera ha insistit en la necessitat d'augmentar la formació dels professionals que treballen amb menors per tal de detectar més eficaçment qualsevol cas d'abús, i ha defensat que l'explotació sexual de menors és un problema que afecta "totes les comunitats autònomes". En el seu torn d'intervenció, la diputada del PP, Marga Durán, ha qualificat el cas d'abús sexual com el "més greu conegut en aquesta terra".

La popular també ha criticat la presidenta del Govern, Francina Armengol, per haver "fet un tancament de files" i declarar "un silenci total" sobre aquest cas. Li ha retret que no s'hagi obert una comissió d'investigació per saber què havia passat, ni en el Consell de Mallorca ni en el Parlament, encara que la consellera sí que n'era partidària.

stats