Política 03/11/2020

El Pacte rebutja per tercera vegada la comissió d'investigació per l'escàndol de l'IMAS

El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials diu que l'oposició només cerca "utilitzar políticament" les menors explotades sexualment

K. O.
2 min
Magdalena Gelabert, Andreu Alcover i Guillem Balboa durant la roda de premsa d'aquest dilluns

PalmaEl PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem han rebutjat per tercera vegada crear una comissió d'investigació per tal d'esbrinar responsabilitats i errades sobre l'escàndol de les 16 menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) que varen ser explotades sexualment. El Pacte ha votat en contra de la iniciativa proposada per l'oposició en el ple extraordinari del Consell de Mallorca d'aquest dimarts, però ja va fer el mateix enguany al ple de la institució insular i del Parlament.

El president de l'IMAS i conseller del PSIB, Javier de Juan, ha afirmat que l'oposició només cerca "utilitzar políticament" les víctimes, i ha afegit que s'aproximen a "tesis de l'extrema dreta més rància". També ha demanat al PP, El Pi, Ciutadans i Vox que participin en la comissió política per investigar la feina feta per gestors i directors insulars de menors des del si del consell rector de l'IMAS.

El portaveu socialista al Consell, Andreu Alcover, ha comentat que en les tres ocasions que l'oposició ha demanat fer una comissió d'investigació només han cercat depurat les responsabilitats polítiques, però mai no han volgut saber què ha passat amb les víctimes. També ha recordat que la Fiscalia ha descartat definitivament que hi hagi cap xarxa de prostitució infantil de personal de l'IMAS.

La portaveu d'Unides Podem, Magdalena Gelabert, que ha intervingut en línia en el ple, ha dit que l'oposició vol fer un escarni "polític" i "públic" utilitzant les menors. També ha afirmat que el seu partit vol saber quina feina han fet tots els partits, no només aquesta legislatura.

En un comunicat, el PP ha criticat que Gelabert "no tenia previst formar part del ple per motius personals", però que finalment hi ha comparegut des de casa perquè la presidenta del Consell, Catalina Cladera, no s'hagués de pronunciar sobre la votació en contra, segons el partit conservador. La portaveu d'El Pi, Xisca Mora, ha considerat que pel fet de no acceptar la comissió d'investigació, el Pacte mostra "manca de transparència".

stats