Societat 02/04/2022

Els 'filocumbaiàs' de l'Obra Cultural Balear

2 min
Imatges de l'acte que s'ha fet en el claustre del monestir de La Real.

PalmaCaptar socis és un dels objectius de la nova etapa de l'Obra Cultural Balear (OCB). Així ho va dir Joan Miralles en guanyar les eleccions per presidir l'entitat: "És un bon moment per impulsar l'Obra amb una proposta transversal que aglutini sensibilitats i perfils professionals diversos". La campanya per fer-ho ha inclòs un dels creadors de continguts illencs més seguits a Twitter, Àngel Aguiló, que ha tornat amb un vídeo dels seus per animar la gent a fer-se soci de l'OCB.

"He decidit que me'n faré soci. Si tu estimes la llengua, la cultura i el país, també t'hauries de fer soci de l'Obra", diu Aguiló al final del vídeo. Durant el minut i escaig que dura, el director del programa Jo en sé més que tu d'IB3 fa ús de l'humor -eina que li va donar l'èxit- i es refereix als de l'OCB com a "pesats com una mala cosa": "Deixau d'emprenyar-me i no m'envieu més promocions!", reclama al vídeo.

Ara bé, Aguiló també deixa clar que, després d'uns dies de reflexió, ha decidit que sí, que es farà soci de l'Obra; una manera de marcar distàncies amb aquells membres de l'extrema dreta que acusen l'entitat de "filoterrorista". El tuitaire continua amb l'humor: "Però si [els de l'OCB] com a molt són filocumbaiàs, i sense filo, cumbaiàs: tot el dia muntant correllengües, acampallengües...". Des de l'humor i la perspectiva positiva d'estimar la llengua i fer-ne ús, Aguiló fa una crida a apuntar-se a l'entitat.

El president de l'Obra va dir, en aconseguir el càrrec, que la intenció és que "l'entitat sigui un referent tant per a l'Administració com per a la ciutadania per a tot el que tingui a veure amb la llengua, la cultura i el país".

stats