Energia
Societat 29/09/2022

El primer ferri elèctric de l'Estat farà la ruta entre Eivissa i Formentera

Està previst que les primeres connexions siguin l'estiu del 2023

ARA Balears
1 min
Imatge del ferri

PalmaEl primer ferri elèctric de l'Estat arribarà a les Illes Balears per fer la ruta entre Eivissa i Formentera. Es tracta de la primera embarcació d'aquestes dimensions amb zero emissions que circularà a Espanya i podrà transportar un total de 390 passatgers i 240 ml de càrrega.

Baleària, l'empresa propietària del ferri, ha destacat que aquest nou model d'embarcació referma la seva aposta per una mobilitat "més sostenible i ecoeficient". El ferri és actualment a Vigo, on s'ha construït, i està previst que es traslladi en els pròxims mesos fins a l'Arxipèlag. La naviliera ha explicat que està previst que l'embarcació comenci a fer les connexions entre Eivissa i Formentera l'estiu del 2023.

A través d'un comunicat, la naviliera ha detallat que el vaixell disposarà d'un sistema d'emmagatzematge d'energia, amb bateries de liti de darrera generació que li permetran tenir una autonomia de 12 h al port, així com una presa de connexió a terra de cold ironing. La planta elèctrica del vaixell tindrà un sistema de gestió intel·ligent per optimitzar en tot moment el seu ús i millorar la seva eficiència. Durant totes les fases d'aproximació, maniobra, amarrament i estada a port el vaixell no emetrà gasos contaminants a l'atmosfera i, per tant, segons ha detallat Baleària, "representarà una millora substancial per a la qualitat de l'aire respecte dels vaixells que actualment operen en la ruta". El vaixell té 82 metres d'eslora i 15,5 de mànega i podrà navegar a fins a 14 nusos.

Tot i tractar-se d'un vaixell elèctric, l'embarcació garantirà els serveis que s'ofereixen actualment i garantirà l'abastiment de subministraments a Formentera.

stats