FISCALITAT MUNICIPAL
Societat 06/04/2018

Felanitx mantindrà la reducció de la taxa de fems a les persones amb pocs recursos

La rebaixa pot arribar, en alguns casos, fins al 70%

M. Barceló
2 min
Els habitatges de Felanitx paguen una taxa de fems mitjana de 140 euros.

FelanitxTot i que la dades macroeconòmiques apunten a una sortida de la crisi econòmica, l’Ajuntament de Felanitx té decidit mantenir enguany la reducció de la taxa de recollida de fems domiciliari a les persones amb menys recursos, sempre d’acord amb els informes i dictàmens del Departament de Serveis Socials, que es basen en la situació econòmica o de discapacitat dels sol·licitants d’aquesta ajuda.

Els descomptes, segons la normativa aprovada, poden ser d’entre un 30% i un 70% de la quota, segons la discapacitat i la situació de la unitat familiar.

En tots el casos, els serveis socials exigeixen la presentació de la declaració de la renda o el certificat negatiu d’aquesta, el contracte de lloguer de la casa i el rebut de fems, que sol ser d’una mitjana de 140 euros per habitatge, dins el terme municipal de Felanitx.

Persones soles

D’acord amb els barems vigents, les persones que visquin soles amb ingressos inferiors a 1.103 euros mensuals poden demanar una rebaixa de la taxa, que també és aplicable a les llars amb més d’un membre en què els ingressos conjunts no superen els 1.471 euros mensuals, sempre que no hi hagi algú de la unitat familiar de convivència que sigui propietari o usufructuari de més immobles que el de residència.

Els serveis socials municipals apliquen uns controls estrictes en matèria d’ajudes per tal d’aconseguir que el suport públic sigui per a qui realment el necessita, ja que tenen molts fronts d’atenció oberts i gran part de la borsa de pobresa detectada no surt a la llum pública.

Al llarg de l’any passat, l’Ajuntament va tramitar fins a 81 peticions de reducció de la taxa de fems, nou de les quals foren rebutjades perquè no complien tots els requisits.

El termini obert per presentar les sol·licituds acaba el 31 de maig i es calcula que el nombre de sol·licitants podria situar-se al mateix nivell que les tramitades durant el 2017.

stats