Societat 28/07/2020

La FEHM anuncia una "cascada de cancel·lacions" per la recomanació del govern britànic

El conseller delegat de Melià, Gabriel Escarrer, critica "la manca de proactivitat diplomàtica" del govern espanyol per solucionar la situació

Ara Balears
2 min
Turistes arribant a l'aeroport de Son Sant Joan

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha lamentat la recomanació del govern britànic als seus ciutadans de no viatjar a Espanya, incloses les Balears i les Canàries, i ha assegurat que aquesta situació està provocant una "cascada de cancel·lacions". "Aquest anunci per part del govern britànic no ve més que a entorpir i agreujar la situació que ja arrossegaven les Balears per la imposició de la quarantena", ha criticat Frontera en nom de la FEHM i de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres (ACH) de les Balears.

Frontera ha recordat també que TUI UK i Jet2 han anul·lat els vols des d'aquest dimarts fins al 31 de juliol, a l'espera que hi hagi algun canvi en les recomanacions de Londres. "La situació ha produït una cascada d'anul·lacions, que continuaran, i totes les reserves del mercat britànic per a les properes setmanes se suspendran", ha afegit.

La presidenta dels hotelers mallorquins ha demanat al govern espanyol que "treballi de manera contundent en les negociacions diplomàtiques" i que faciliti al govern britànic les bones dades sanitàries de les Balears. També ha reclamat a Madrid un "reforç de control als aeroports i qualsevol altra mesura addicional que sigui necessària".

Escarrer carrega contra el govern espanyol

D'altra banda, el conseller delegat de Melià, Gabriel Escarrer, ha considerat que a Espanya li ha mancat "proactivitat diplomàtica d'alt nivell" per frenar la quarantena dictada pel Regne Unit per als passatgers que tornin d'Espanya, decisió que atribueix a raons "polítiques" i no epidemiològiques, segons ha difós l'agència Efe.

Escarrer ha criticat amb duresa les declaracions del director del Centre d'Emergències, Fernando Simón, qui va agrair a Bèlgica i el Regne Unit que desincentivin els viatges a Espanya perquè així es redueix el risc d'importar casos de covid, i les ha definides com a "senzillament impresentables".

L'empresari mallorquí ha dit que a Espanya li ha mancat "protactivitat d'alt nivell en l'àmbit diplomàtic", així com intensificar la comunicació sobre els elevats nivells de seguretat que el país ofereix als turistes.

Sobre la quarantena, Escarrer ha explicat que potser provoca que "se suspengui alguna reobertura prevista per a hotels amb més pes del turisme anglès" a zones com les Balears o Benidorm i ha assenyalat que suposarà pèrdues d'ingressos en destinacions ja molt perjudicades. Així i tot, el conseller no dona l'estiu per perdut.

El també president d'Exceltur confia que la decisió britànica no tingui un "efecte bolla de neu" sobre altres països emissors de turistes, especialment en la Unió Europea, on considera que hi ha "rigor, esperit de col·laboració i solidaritat".

A més, tampoc no pensa que les quarantenes hagin d'arrossegar el turisme estatal, el mercat del qual s'està comportant "tan bé com calia esperar", sobretot per la situació econòmica i laboral de moltes famílies i la incertesa respecte del futur. Segons les seves dades, el 90% de les reserves són de clients estatals.

stats