Societat 09/10/2019

La Federació de Veïns de Palma, en contra del referèndum de les terrasses

L'aliança d'associacions dona suport a l'actual ordenança municipal

Ara Balears
1 min
La restricció de les terrasses a Palma provoca el neixement d'una nova associació de restaurants

PalmaLa Federació d'Associacions de Veïns de Palma ha informat aquest dimecres que es posiciona en contra del referèndum proposat pels restauradors per saber si els ciutadans volen terrasses o no. Així, afirmen que donen suport a l'actual ordenança municipal, que fixa que l'horari per utilitzar cadires i taules a les terrasses acaba a les 23 hores. Cal recordar que el mateix Ajuntament de Palma va rebutjar també la proposta dels empresaris.

En un manifest, la federació defensa que el reglament actual "és producte d'un consens, assolit després de dos anys i mig de reunions". A més, asseguren que "els restauradors, més que arribar a un acord o consens, pretenien imposar les seves conveniències econòmiques a tota la ciutat".

En aquest mateix document aclareixen que no estan "en contra de les terrasses ni dels treballadors que hi fan feina", sinó "dels empresaris de restauració que incompleixen l'ordenança actual". Així, recorden que l'Ajuntament va sancionar entre l'1 de gener i el 12 de setembre 95 terrasses i va iniciar expedients sancionadors a 420 més. Això, diuen, "representa més d'un 56% sobre les 914 llicències concedides".

També consideren que "el recurs contenciós administratiu que han presentat en contra de l'Ajuntament, amb relació a l'ordenança i els horaris, plantejant-ne una ampliació, no té sentit i va en contra de la convivència que diuen que desitgen". En aquest sentit, demanen als restauradors que "compleixin escrupolosament tots els apartats de l'ordenança actual".

stats