Societat 08/02/2019

Les farmàcies balears s'incorporen a la lluita contra els medicaments falsos

Un total de 443 apotecaries s'incorporaran al nou sistema per detectar aquests fàrmacs

Ara Balears
1 min
Farmàcia

PalmaLes farmàcies de les Balears, un total de 443, s'incorporen aquest dissabte al nou sistema per a la detecció de medicaments falsificats, en virtut de la normativa aprovada per la Unió Europea.

Aquesta normativa obliga els agents del sector farmacèutic a verificar i autenticar els medicaments fabricats, distribuïts i dispensats a l'Estat, mesura dirigida a reforçar la seguretat dels pacients i a garantir que el medicament dispensat és el mateix que ha sortit de fàbrica i que no ha estat manipulat, segons ha indicat aquest divendres el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears.

El denominat Sistema Espanyol de Verificació de Medicaments (SEVeM) consisteix en la incorporació d'un dispositiu identificador únic o codi bidimensional als envasos. D'aquesta manera, s'identifica individualment i un altre dispositiu permetrà verificar visualment si l'envàs del medicament ha estat manipulat o no.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics ha explicat en una nota que aquests dispositius de seguretat presents en l'envàs dels medicaments seran verificats i autenticats pels farmacèutics que dispensin el medicament en qüestió.

Així, el farmacèutic escanejarà el codi de cada envàs i es connectarà a la xarxa de l'Estat, que estarà sincronitzada amb la plataforma europea, per confirmar que el producte que arriba al pacient és el mateix que va sortir de la planta de producció farmacèutica.

El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, Antoni Real, ha agraït el treball realitzat de manera conjunta, a tots els nivells, per dur a terme i implantar aquest complex projecte tecnològic a les farmàcies de la Comunitat.

stats