Societat 10/06/2020

El far de Cavalleria inicia la temporada turística després de perdre 400 visites el maig

Els gestors de la instal·lació diuen que l'objectiu és cobrir les despeses

Ivan Martin
2 min
El Far de Cavalleria és un dels espais més visitats durant la temporada turística a Menorca.

Es MercadalEls gestors del far de Cavalleria, de l'empresa Talaia Cultura SL, asseguren que el tancament de la instal·lació, situada al terme municipal del Mercadal, durant el mes de maig, a causa de l'estat d'alarma, ha suposat un descens de 400 visites. El far és un dels equipaments més visitats a l'illa durant la temporada turística i divendres passat va reobrir al públic. La responsable de l'empresa, Carolina Moreno, ha reconegut que afronten els pròxims mesos amb "incertesa".

"No podem fer previsions, cal ser realistes, però l'objectiu és cobrir les despeses derivades del servei que oferim, no aspirem a més", assenyala Moreno. Els 400 usuaris perduts el maig corresponen principalment a residents que aprofiten el cap de setmana per visitar les antigues cases de les famílies dels faroners, on actualment s'ubica el centre d'interpretació. "Som un dels punts més visitats de tot el nord de l'illa, i calculem que els turistes que venen a Menorca com a mínim un dia s'apropen a la zona per veure la posta de sol o fer una visita al jaciment. El far i el seu voltant tenen un component sentimental molt especial", afegeix.

El far de Cavalleria és l'únic de tota l'illa que es pot visitar, perquè els altres estan tancats. En juny del 2019 es varen rebre 858 visites, 1..041 el juliol, 1091 l'agost, 962 el setembre i 343 l'octubre. En total, de maig a octubre de l'any passat, varen visitar les instal·lacions 4.675 persones. Carolina Moreno reivindica que "la nostra intenció és continuar oferint el servei i és important que els menorquins ens visitin, però lamentablement no és suficient, necessitem turisme".

El preu per visitar Cavalleria és de 2 euros per als residents i de 3 euros per als turistes. El far és el més antic de Menorca, fou construït l'any 1856. L'espai es va recuperar per obrir-lo al públic com a centre d'interpretació, on es divulguen aspectes característics de l'illa, com ara la geologia, el clima, la reserva marina, la pesca i la ramaderia i hi ha una sala dedicada al far.

stats