Societat 02/10/2018

Dues famílies del Bloc 8 de Corea han estat reallotjades

L'Ajuntament de Palma té un pla d'esbucament d'aquest edifici, l'estat del qual ara podria ser declarat ruïnós

Aina Riera / M. C.
2 min
32 famílies pendents de ser desallotjades del Bloc 8 de Corea

PalmaDues famílies del bloc 8 del Camp Redó seran reallotjades aquest dimarts i ja han rebut les claus dels seus nous habitatges. Són dues de les 32 famílies amb les quals l'Ajuntament negocia un pla de reallotjament arran de la previsió d'esbucament d'aquest bloc.

Tècnics de Protecció de l'Edificació de l'Ajuntament de Palma han realitzat tasques de reconeixement al bloc 8 per saber l'estat en què es troba l'edifici. Segons Cort, la inspecció s'emmarca en el projecte de demolició que ja s'havia anunciat i que va començar l'any passat amb l'inici de l'expedient d'expropiació.

Els tècnics han visitat cadascun dels habitatges d'aquest bloc per veure en quin estat es troba. Un cop tinguin tota la informació necessària emetran un informe i podrien declarar l'edifici en estat ruïnós. De moment, se sap que la planta baixa d'aquest edifici està molt deteriorada.

L'Ajuntament no sap encara les dates exactes de l'esbucament del bloc 8, però, si els tècnics declarassin l'edifici ruïnós, es podria avançar.

En aquest edifici hi viuen 32 famílies i alguns dels residents asseguren que són propietaris dels pisos del bloc. Segons l'Ajuntament, d'aquestes 32 famílies n'hi ha 12 que ja han estat expropiades, els pisos de les quals són ara propietat de l'Ibavi o del Patronat de l'Habitatge.

Però a la Plataforma Salvem Camp Redó asseguren que entre el 85% i el 90% dels habitatges d'aquest bloc són ja de propietat municipal. Lamenten la manca de manteniment per part de l'Ajuntament i que s'hagi permès que l'edifici estigui en tan mal estat, perquè, asseguren, és un perill per a les famílies que hi viuen.

Al conegut barri de Corea hi ha diversos projectes d'expropiació al carrer de l'Infant Pagà, situat entre els carrers del General Riera i de Cotlliure. La primera expropiació es va fer l'any 2012, al bloc 13, emmarcat en el pla urbà impulsat per l'exbatlessa Aina Calvo.

stats