Societat 28/06/2018

Els veïns del Camp Redó demanen a Cort que aturi els enderrocaments al barri

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha dit que només 5 de les 26 persones afectades estan en contra de la demolició del bloc 8 i que s'està negociant amb els seus advocats per arribar a un acord

Aina Riera Serra
2 min
Bloc VIII al carrer d'Infant Pagà a Camp Redó

PalmaUna vegada més, els veïns de la barriada del Camp Redó han assistit avui al ple de Cort amb cartells de denúncia i de crítica contra la gestió del Consistori. Ho han fet també per donar suport a una de les propostes del grup municipal de Ciutadans, que ha demanat que s'aturin les expropiacions d'habitatges al barri.

Segons Víctor Manuel Blázquez, portaveu de la plataforma Salvem Camp Redó, defensen aquesta proposició. No volen que s'expropiïn més edificis sense que hi hagi un projecte previ. Blázquez ha dit que Cort ha de tenir en compte el futur de les famílies i que els veïns no volen perdre els seus habitatges per acabar pagant lloguers que no poden assumir.

Al conegut barri de Corea hi ha diversos projectes d'expropiacions al carrer d'Infant Pagà, situat entre General Riera i el carrer de Cotlliure. La primera es va fer l'any 2012, al bloc 13, i ara Cort preveu l'enderrocament del bloc 8. El projecte d'expropiació d'aquest bloc, que afecta 26 famílies, està pendent del consens amb els veïns.

Els veïnats de Camp Redó demanen a Cort que no enderroqui el bloc VIII

Cort té també en tràmit un pla de reallotjament per a les famílies afectades. Segons el regidor d'Urbanisme, José Hila, "no s'ha enderrocat encara l'edifici perquè es vol arribar a un consens, però hi ha voluntat d'esbucar-lo i reubicar tots els veïns".

La plataforma Salvem Camp Redó tem noves demolicions: "No sabem quantes són". Demanen més diàleg i més col·laboració amb la Federació de Veïnats de Palma i amb l'associació i "que no s'esbuquin més blocs sense parlar amb les famílies". I és que, segons Víctor Manuel Blázquez, han demanat reunir-se amb José Hila però encara no han obtingut cap resposta.

Bloc 13

Pel que fa a la demolició del bloc 13, que es va dur a terme l'any 2012, els veïns denuncien que el solar ha quedat completament desatès. "S'han fet actuacions de maquillatge, però res més", assegura Blázquez.

Cort va rebre finançament dels fons FEDER, al marc de la iniciativa comunitària Urban i del Programa d'Iniciativa Urbana Palma - Camp Redó. La intenció era eliminar el bloc per erradicar uns passatges degradats i convertir el solar que quedàs lliure en una zona verda.

L'Associació de Veïns assegura que fins ara Cort havia dit que no s'ocuparia del solar perquè era propietat i responsabilitat dels veïns. Blázquez assegura que ara han sabut que és Parcs i Jardins de l'Ajuntament l'àrea que s'ha de fer càrrec del manteniment d'aquest solar, que està completament abandonat. Per això, també demanen explicacions al Consistori.

stats