Societat 20/10/2019

L'extrema dreta desconvoca la contramanifestació per la sentència del Procés

Ambdós actes estaven programats a les sis de l'horabaixa a la plaça del Mercat de Palma

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEls Joves en Defensa d'Espanya (JEDE) han anul·lat la manifestació "antiseparatista" convocada per a aquest diumenge a les sis de l'horabaixa a la plaça del Mercat de Palma, la qual es preveia que fos simultània a la protesta de rebuig a la sentència contra els líders independentistes. L'agrupació ha informat a través del seu compte de Twitter que "els continus malentesos" han estat el motiu de la suspensió.

Els JEDE varen desmentir dissabte que l'acte quedava desconvocat, tal com havia confirmat la Delegació del govern espanyol. Però aquest diumenge, després de fer-se ressò d'una notícia publicada al 'Diario de Mallorca' en la qual se'ls qualificava d'"ultres", han anunciat l'anul·lació. A la imatge que el grup va difondre per convidar els seus simpatitzants a acudir a la cita animaven a "plantar cara al separatisme" i "demostrar que no tenen por".

"JEDE es va formar perquè els joves de les Illes es manifestassin pacíficament sense fer servir la violència", han apuntat al seu Twitter. A més, asseguren que no són "extrema dreta, simplement joves que volen manifestar-se". Juntament amb això, han informat que properament convocaran "una manifestació pacífica per la unitat d'Espanya".

La mobilització de rebuig contra la sentència del Procés, en canvi, es manté. Està convocada per a les sis de l'horabaixa a la plaça del Mercat de Palma, davant el Tribunal Superior de Justícia.

stats