Societat 10/10/2022

Un extreballador de Megapark assegura que un company preparava sobres per a policies

L'Audiència de Palma ha reprès aquest dilluns el judici del cas Cursach amb les declaracions de testimonis

3 min
Imatge de la Secció Primera de l'Audiència de Palma on es celebra el judici del cas Cursach, aquest dilluns.

PalmaUn extreballador de Megapark –local del Grup Cursach– ha assegurat aquest dilluns que un company seu va manifestar en una ocasió: "Alerta, que hi ha molts policies que venen per aquí, jo els prepar els sobres". Es tracta del primer testimoni que ha declarat aquest dilluns a l'Audiència de Palma, on s'ha reprès el judici del cas Cursach aquest matí.

Juntament amb ell, ha declarat una de les policies del Grup de Blanqueig processades per investigar Cursach. Amb ells, estan citats prop de 300 testimonis fins al mes de desembre. Així, el tribunal presidit per la magistrada Samantha Romero ha recuperat les sessions de la macrocausa, que havien quedat pausades el 15 de juliol.

Si bé l'extreballador, que feia feina com a personal de seguretat, ha assegurat en diverses ocasions que el seu company preparava sobres per a policies, ha negat conèixer la identitat dels agents que, suposadament, els rebien. A més, ha declarat que mai va arribar a veure cap d'aquestes entregues.

Presència de policies a Megapark

L'home, que és un dels testimonis protegits de la causa, ha negat haver rebut "cap indicació" durant la fase d'instrucció. Així ha contestat a preguntes del Ministeri Fiscal amb relació a la causa paral·lela al cas Cursach, la que investiga si la instrucció del jutge Manuel Penalva i el fiscal Miguel Ángel Subirán va ser irregular. No obstant això, ha reconegut que en el document d'una de les declaracions que va fer en fase d'instrucció apareix el nom complet d'alguns policies, dels quals no coneixia el cognom.

A banda d'això, ha explicat que va veure com policies uniformats passaven per davant de Megapark i, de vegades, alguns agents que estaven vestits de paisà en sortien acompanyats de ballarines. L'extreballador també ha afirmat que coneixia alguns dels policies, i ha esmentat Carlos Vallecido, implicat en la causa, per la qual s'enfronta a sis anys i mig de presó.

Després de l'extreballador ha declarat una policia del Grup de Blanqueig, qui gairebé no ha respost amb concreció cap de les preguntes que li han formulat perquè no "recorda" els fets, atès que "han passat prop de set anys ja". De fet, durant la seva intenvenció, la magistrada li ha cridat l'atenció en diverses ocasions per la seva "supèrbia".

L'expolicia defensa la "imparcialitat" de la investigació

En qualsevol cas, l'agent –que ha estat apartada del cos policial– ha defensat que la investigació contra Cursach va ser totalment "imparcial" i s'ha mostrat "convençuda" d'això. L'exfuncionària ha afirmat que la instrucció del cas requeria "constant comunicació" amb el magistrat i el fiscal, que també van ser apartats del cas. Per això, ha insistit que les seves visites al jutjat eren "gairebé diàries".

Al llarg de tota la seva declaració ha repetit que no recordava els fets o bé que no sabia de què li parlaven. En un principi ha criticat no haver tingut accés a les diligències i que, per això, no ha pogut "refrescar la memòria", però tampoc ha mostrat interès a llegir els documents quan la secretària judicial els hi ha aportat. Per tot això, la magistrada li ha retret el seu "desdeny" en les respostes.

En qualsevol cas, l'expolicia ha aclarit que "durant tota la investigació" va ser "la segona del grup" i que "tenia superiors". "En tot moment vaig seguir les instruccions dels meus superiors, del jutge i del Ministeri Fiscal", ha subratllat. Per altra banda, ha negat haver manipulat cap declaració de les testificals durant la instrucció del cas Cursach. "Mai he insinuat a cap testimoni ni cap imputat el que havia de declarar", ha indicat.

stats