Societat 14/04/2020

El comitè d'alerta pel coronavirus reclama mantenir ports i aeroports tancats fins al final del confinament

El tancament de les entrades a les Balears ajuda a mantenir la contenció dels contagis

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu de l'Aeroport de Palma, ple de turistes

PalmaEls experts del comitè d'alerta de les Balears sobre el coronavirus consideren que, en un escenari pròxim de mesures per tornar a la vida normal, la reobertura de ports i aeroports de les Illes ha de ser una de les darreres que s'apliquin, amb l'objectiu de mantenir la contenció dels contagis. En tot cas, una vegada que s'obrin s'hauran de reforçar els controls sanitaris per als viatgers, segons ha informat l'agència Efe.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, s'ha reunit aquest dimarts amb els experts del comitè d'alerta de seguiment del covid-19 a les Balears per valorar la resposta assistencial del sistema sanitari, les mesures de contenció del virus que s'estan aplicant i les propostes per a quan acabi l'estat d'alarma, decretat fins al pròxim 26 d'abril, i comenci el període de desconfinament.

Armengol ha estat acompanyada per la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez. A la reunió hi han assistit el director general de l'IB-Salut, Juli Fuster; el biòleg Sebastià Crespí; l'epidemiòleg Maties Torrent; l'expert en malalties infeccioses Javier Arranz i el director de la Fundació Impulsa, Toni Riera, entre d'altres.

stats