Societat 06/11/2019

Els docents exigeixen la retirada immediata del sistema de fitxatge als centres educatius

Asseguren que el marcatge és "una maniobra de distracció per no parlar de l'estancament del pressupost d'Educació per al 2020"

Ara Balears
1 min
El professorat pot fitxar utilitzant el seu mòbil

PalmaEls sindicats dels docents de les Illes Balears exigeixen al Govern la retirada immediata del sistema de fitxatge als centres educatius.

A través d'un comunicat, han denunciat que "davant la immobilitat de la Conselleria d'Educació i la lectura tergiversada que va fer el director general Antoni Morante al final de la Mesa Sectorial d'Educació del passat 29 d'octubre, en dir que s'havia arribat a un principi d'acord amb els sindicats pel que fa a la implantació del sistema de marcatge horari, la Permanent de la Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca ha decidit sol·licitar la retirada immediata del sistema de marcatge horari que es va posar en marxa el mes de setembre". A més, els docents exigiran al Govern balear que es recuperi el sistema anterior de control horari que cada centre havia establert en funció de la seva autonomia.

En el comunicat també han denunciat que, "amb la implantació d'aquest nou sistema, l'únic que ha fet la Conselleria ha estat generar un problema on abans no n'hi havia cap". Així mateix, han assegurat que el sistema de fitxatge és "una cortina de fum o de maniobra de distracció per no parlar de l'estancament del pressupost d'Educació per al 2020, que no experimentarà cap mena de creixement".

El secretari d'Ensenyament de FeSP-UGT Illes Balears, Tino Davia, ha informat l'ARA Balears que "està prevista una nova reunió amb el Govern balear abans que acabi l'any".

Cal recordar que des que s'implantà aquest nou sistema de fitxatge, ja s'han mantingut diferents reunions entre els sindicats docents i el Govern balear, i que aquesta no és la primera vegada que els educadors demanen la retirada del sistema.

stats