Societat 28/11/2018

Els estudiants de la UIB es plantegen realitzar el referèndum sobre la monarquia

Aquest dijous a l'assemblea d'estudiants es decidirà si es du a terme i la data en què es farà

Toni Crespí
1 min
Els alumnes de la UIB encara no saben si duran a terme el referèndum

PalmaAssociacions i estudiants de la UIB plantegen sumar-se a la resta de les 26 universitats de l'Estat que realitzaran una consulta sobre la monarquia. De moment, els estudiants de la UIB no han confirmat si la duran a terme, però sí que han informat que aquest dijous ho decidiran en l'assemblea que han convocat.

D'aquesta manera, els alumnes de la UIB s'unirien a moltes altres universitats públiques que ja han anunciat la realització d'aquest referèndum amb la intenció de rellançar el moviment estudiantil al voltant d'una causa que consideren necessària.

Els representants de les associacions estudiantils d'aquestes 26 universitats públiques han presentat una plataforma conjunta amb l'objectiu d'organitzar els referèndums entre els alumnes i treballadors d'aquests centres. El primer serà aquest mateix dijous, a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), i la resta s'aniran desenvolupant durant els mesos de desembre i gener.

Així, aquest dijous es donarà el sus al projecte amb el referèndum a la UAM, que constarà de dues preguntes, totes dues amb resposta sí o no: "Estàs a favor d'abolir la monarquia com a model d'Estat?, i, en cas afirmatiu, "estàs a favor de realitzar processos constituents per decidir el tipus de república?".

Amb tot, els estudiants han admès que no faran servir cens ni disposaran de mesures de seguretat per evitar dobles votacions, encara que confien en la bona voluntat de la gent perquè la consulta es pugui fer de la millor manera.

stats