Societat 13/10/2022

Els estudiants de la UIB i FP tindran transport públic gratuït permanent a Mallorca

La bonificació de les matrícules beneficiarà més de la meitat dels alumnes de la universitat illenca, segons els càlculs del Govern

2 min
Estudiants al campus de Palma de la UIB.

PalmaEls estudiants de la Universitat de les Illes Balears i de Formació Professional podran emprar gratuïtament de manera permanent el transport públic de Mallorca, tant el tren i el metro com l'interurbà. Així ho ha anunciat aquest dijous la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de reunir-se amb el Consell de Govern de la UIB, representants del Consell d'Estudiants i representants de les associacions d'estudiants de la UIB per parlar de les mesures anunciades dins l'escut social per fer front a la inflació aquest hivern. A diferència de la gratuïtat per a la població general, que es mantindrà —per ara– fins a final del 2023, en aquest cas està previst que es mantingui en el temps.

D'altra banda, Armengol ha explicat que la bonificació de les matrícules universitàries anunciada la setmana passada durant el Debat de Política General afectarà més de la meitat de l'alumnat de la Universitat illenca: uns 6.000 estudiants. En concret, es retornarà la quota a aquells alumnes de graus i màsters habilitats amb rendes familiars menors a 58.000 euros i de menys de 33.000 euros en el cas de les rendes individuals. Per la seva banda, la Conselleria d'Educació també gestionarà la bonificació de les matrícules en el cas dels estudis artístics superiors (Escola d'Art i Superior de Disseny, Conservatori Superior de Música i ESADIB).

El rector de la UIB, Jaume Carot, ha aplaudit les mesures de l'Executiu illenc perquè "mai quan s'ha parlat d'un escut social, d'un conjunt de mesures per fer front a una situació complexa i complicada, s'havia tingut en compte l'educació universitària, i això és molt important", ha afirmat. En aquest sentit, la presidenta del Govern ha recordat que la crisi del 2008 "va rompre moltes oportunitats per a la gent jove i no volem reviure-ho". Segons les seves previsions, el gener es començaran a retornar les quotes.

Cal recordar que, a banda d'aquestes accions dirigides als estudiants, la cap de l'Executiu va anunciar un paquet de mesures econòmiques i socials per a l'hivern dotat amb 200 milions d'euros. Bona part d'aquestes van dirigides a ajudar les classes treballadores a fer front a la pujada de preus de la senalla de la compra i l'energia.

stats