Societat 14/08/2020

La nova estació d'ITV mòbil finalment s'ubicarà en uns terrenys de Magaluf

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Calvià anunciaren que s'instal·laria a Peguera, però ara en canvien el lloc per evitar "suposades" molèsties als veïns

Ara Balears
1 min
La setmana que ve s'iniciaran les obres per a l'adequació de la parcel·la on s'instal·larà la unitat mòbil.

PalmaL'estació d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) mòbil que el Consell de Mallorca vol posar en marxa per descongestionar la resta d'estacions de l'illa finalment s'ubicarà en uns terrenys de Magaluf allunyats de zones residencials. En un principi es preveia instal·lar-la a Peguera, però la institució insular i l'Ajuntament de Calvià n'han canviat el lloc per evitar "suposades" molèsties als veïns, segons ha informat el Consistori en un comunicat.

La nova ubicació es troba a més de 300 metres de la urbanització més propera i el solar té l'entrada a la rotonda que se situa entre la rotonda de la sortida que du al camí de Cala Figuera i la rotonda número vuit. Aquests terrenys, a més, en un futur seran un aparcament municipal perquè en aquesta zona es preveu construir una urbanització.

La nova estació mòbil s'instal·larà en dos mesos, un abans del que hauria estat habilitada a Peguera. L'Ajuntament de Calvià i el Consell ho han acordat amb la promotora, que accelerarà els treballs d'adequació del futur aparcament. El Consistori assegura que el procés no suposarà cap cost per als comptes municipals.

La ITV només inspeccionarà turismes i motocicletes, en cap cas vehicles pesants, i ho farà durant un temps de deu mesos. El servei d'inspecció pateix una sobrecàrrega de feina a conseqüència del tancament obligat per l'estat d'alarma decretat.

stats