Mallorca tindrà una estació d'ITV mòbil que augmentarà la capacitat d'inspecció de vehicles

La nova unitat, ubicada a Peguera, tindrà quatre línies de revisió i estarà operativa durant deu mesos

El Consell de Mallorca ha aprovat la modificació del contracte amb l'empresa adjudicatària de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) per a la posada en marxa d'una estació mòbil d'ITV. La institució insular ha assenyalat que la intenció és ajudar a descongestionar la resta d'estacions de l'illa, que pateixen una sobrecàrrega de feina a conseqüència del tancament obligat per l'estat d'alarma decretat.

Segons ha explicat el Consell, la nova estació mòbil tindrà quatre línies d'inspecció i els canvis en les condicions contractuals preveuen que estigui operativa durant deu mesos. S'espera que durant aquest temps es redueixi de manera molt significativa la llista d'espera per a la cita prèvia, segons ha apuntat la institució insular.

D'aquesta manera, la setmana que ve s'iniciaran les obres per a l'adequació de la parcel·la on s'instal·larà la unitat. Serà a un solar de 5.000 metres quadrats ubicat al nucli de Peguera, a Calvià, i està previst que aquestes actuacions es perllonguin durant tres mesos. El consistori calvianer ha atorgat aquest dilluns la llicència perquè puguin començar les obres.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha assegurat que "els darrers mesos hem treballat de manera molt intensa per poder aportar una solució que redueixi de manera dràstica la llista d'espera, que s'ha vist molt perjudicada pel tancament de les quatre estacions d'ITV durant l'estat d'alarma, i poder oferir així més bon servei a la ciutadania".

El Consell ha destacat que es calcula que 63.000 inspeccions es varen veure afectades pel tancament de les estacions de Son Castelló, Son Oms, Inca i Manacor durant el confinament. Les quatre noves línies mòbils d'inspecció permetran fer inspeccions a turismes i motocicletes, però no a vehicles pesants, que es podran beneficiar de l'alleugeriment que la nova estació provocarà en les cites per a la resta d'estacions de l'illa.

La modificació del contracte, segons ha informat la institució insular, té un cost d'1,5 milions d'euros i preveu la incorporació de 24 treballadors nous, entre inspectors, mecànics, supervisors i personal d'administració. La modificació del contracte també preveu que l'horari sigui de les 6 a les 21 h, com la resta d'estacions de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF