Collita d'oliva
Societat 01/11/2023

Esporles autoritza a tothom a recollir les olives dels terrenys municipals

El Consistori ho ha comunicat després de la petició dels veïns

ARA Balears
1 min
Esporles aprova el primer pla municipal de prevenció d’incendis

PalmaEsporles ha anunciat recentment l'autorització per recollir oliva dels espais municipals a tothom qui ho desitgi. Així ho ha informat aquesta setmana l'Ajuntament esporlerí després de nombroses peticions dels veïns. Amb tot, la recollida està oberta a tothom i no només als residents d'Esporles, sense autorització prèvia.

Collita d''oliva

Cal recordar que amb la constant pujada del preu de l'oli, cada vegada són més els particulars que decideixen collir oliva per dur a les tafones. De fet, enguany la collita es troba a nivells molt per damunt dels habituals. El president de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Joan Mayol, qualifica la collita d'aquesta temporada d'"històrica".

Aquest fet, que fa uns dies explicava l'ARA Balears, ha provocat caos a les tafones de l'illa, sobretot a les que no estan adherides a la DO, com és el cas de la tafona de Caimari, que aquestes setmanes viu un desbordament a causa de l'allau de persones que han decidit fer oli enguany. En canvi, les tafones i envasadores adherides a aquest distintiu només poden atendre les finques i usuaris que hi estan inscrits, un fet que limita les opcions dels petits propietaris a accedir-hi.

stats