Societat 30/11/2020

L'espigó del port de Portals tindrà una piscina i un restaurant

Fonts de l'empresa concessionària que gestiona les instal·lacions han confirmat que les obres han començat aquest mes i que preveuen que acabin el 2023

K. O.
2 min
Disseny de com serà el restaurant i la piscina de l'espigó del port de Portals

PalmaL'espigó del port de Portals, a Calvià, tindrà una piscina i un restaurant. L'empresa concessionària que gestiona les instal·lacions ha confirmat a l'ARA Balears que les obres s'han iniciat aquest novembre i es preveu que acabin el 2023. El projecte, que ja havia estat anunciat en el darrer número del magazín del port de Portals, ha estat qualificat aquest dilluns com un "sense sentit" pel GOB.

L'entitat ecologista ha afirmat a través de les xarxes socials que la iniciativa no s'hauria de fer en plena emergència climàtica i ha criticat que s'estava llançant formigó a la mar per fer el restaurant. Fonts de l'empresa que gestiona el port de Portals, però, ho han negat i han indicat que només s'està reforçant el dic amb nous blocs de pedra com els ja existents.

Les mateixes fonts consultades han explicat que el restaurant s'ubicarà on abans hi havia un magatzem i que l'actuació és un dels requisits que havia de complir l'empresa quan va renovar la concessió el 2017 amb l'objectiu de millorar el port. També han apuntat que disposen de l'autorització de l'Ajuntament de Calvià i del Govern. Fonts del Consistori calvianer, però, recorden que la competència és de Ports IB, que depèn de la Conselleria de Mobilitat, i que no han donat cap autorització.

Sobre si el projecte iniciat té en compte els efectes que tindrà la crisi climàtica, com ara la pujada del nivell de la mar i altres fenòmens meteorològics, les mateixes fonts han dit que els arquitectes i els enginyers han previst "tots els aspectes tècnics perquè l'edifici estigui protegit". D'altra banda, al port també es preveu construir una planta de dessalinització per reduir la dependència del consum d'aigua de Mallorca.

Cal tenir present que, segons un estudi finançat pel Ministeri de Transició Ecològica del govern espanyol, l'augment del nivell de la mar causat per la crisi climàtica posarà fi a la primera línia de mar de les principals localitats turístiques de Calvià, com ara Magaluf, Palmanova i Santa Ponça. L’adaptació a aquests canvis implicarà necessàriament eliminar o modificar hotels, passeigs marítims i ports per tal de reduir-ne l’exposició, segons el document que ja va explicar l'ARA Balears.

stats