Societat 21/12/2021

Escassetat de tests d'antígens a les farmàcies de les Balears

El Col·legi de Farmacèutics assegura que arribaran més proves aquesta setmana

ARA Balears
1 min
Una farmacèutica venent un test d'antígens.

PalmaLa disponibilitat de tests d'antígens a les farmàcies de les Balears comença a "complicar-se" i "alentir-se" després que la venda de proves hagi augmentat un 200% en les dues darreres setmanes, segons ha informat Europa Press. Com a conseqüència, els tests d'autodiagnosi s'han acabat en moltes farmàcies, tot i que el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) assegura que alguns establiments encara en tenen estoc. Es preveu que aquesta setmana n'arribin més, però menys dels que s'esperaven.

El COFIB ha explicat que l'increment de les vendes els darrers dies ha estat provocat principalment per la proximitat de les festes i les reunions socials i familiars, abans de les quals els ciutadans opten per fer-se una prova "per seguretat". Segons han afegit, la disponibilitat d'estoc s'està complicant a tot Espanya i, com ha passat amb altres mercaderies, l'arribada a les Balears també es veu afectada per la insularitat. Això "alenteix" el procés i podria fer que la situació sigui pitjor a Menorca, Eivissa i Formentera.

Respecte de les dades, el COFIB adverteix que no és senzill disposar-ne de més concretes que les globals, atès que les farmàcies adquireixen aquests productes a través de les comercials, directament dels laboratoris o a través de les cooperatives. En aquest sentit, han afegit que –davant aquesta frenada– estan distribuint les comandes de manera equitativa.

stats